Herkese Merhaba,
%100 Meyve Suyu ürün değerlendirme yazıma dönüşleriniz için
çok teşekkür ederim. Ayrıca istatistiklere baktığımda Slovakya ve Amerika’dan
da yazımın görüntülendiğini gördüm ve beni ayrıca mutlu etti. Slovakya ve
Amerika’ya selamlar.
Ülkemizde yaşanan olaylar tadımızı kaçırıyor bunu inkar
edemeyiz.
O yüzden 2017’nin ikinci haftasında lezzetli bir başlangıç
yapmak istedim. Sizi Levent börekçiliğe götürüyorum. Adana’da su böreği nerede
yenir? Sorusunun cevabını size veriyor kesinlikle..
1968 yılından bugüne babadan oğula geçen ustalıkla, çıtayı
her gün yükseltmiş Levent Börekçilik. Yıllardır aynı köşe başında hizmet veren
Levent Bey’in yaptığı böreklerin lezzeti kalitesinden geliyor. 19 yıldır
bulunduğu köşe başında mütevazı bir seyyar satıcı gibi görünse de müşterisinin
miktarını anlamanız için kasanın yanındaki sıra kartlarından birini alıp
beklemeye başlamalısınız J
Yağmurlu bir havada gitmeme rağmen 33. sıra bana geldi.
Şanslıydım (!) J
Böreği ağzınıza attığınızda aynı anda dıştaki çıtırlığı ve
iç kısmındaki yumuşaklığı hissedebiliyorsunuz ve tabi ki peynirin tadı da size
gözlerinizi kapatıp “işte buuuu!” dedirtiyor.
Böreği yedikten sonra Levent Bey ile ayaküstü çay içerken
konuşma fırsatı buldum. Ayaküstü diyorum çünkü tezgâhında börek kalmamasına
rağmen akın akın müşteriler gelmeye devam ediyor, kendisi de gelen müşterileri
diğer şubeye yönlendirmekle uğraşıyordu.
Gelelim böreğin sırrına…
Levent Bey’e su böreğinin yenilikçilerinden biri
diyebiliriz. Daha Adana’da kaşarlı su böreği yokken Levent Bey kafaya koymuş kaşarlı
su böreği yapmaya ve uzun uğraşlar sonunda standart kaliteyi yakalamış. Girişimci
olduğu kadar bir ar-ge uzmanı edasıyla defalarca denemeleri sonucunda yılmadan
bu başarıyı elde etmiş.
Kaşarı, yufkası özel lezzeti eşsiz bu ürünü son haline
getirmek için uğraşırken denemelerinde başarısızlığa uğradığında kendisini
nasıl motive ettiğini sorduğumda bana tanıdık gelen bir hikâyeden ilham
aldığından bahsetti.
Edison’un ampulü
bulma hikayesi..
Çoğunuz biliyordur ama belki aranızda bilmeyenler vardır
diye bahsetmek isterim:
Edison 40-50 kişilik ekibiyle herkesin evinde
kullanabileceği düşük maliyetli bir elektrikli lamba yapmak için yola koyuldu.
Durmandan çalışıyorlardı… Edison o kadar fazla çalışıyordu ki gözleri yanıyor,
dayanılmaz sancılar çekiyordu. Ama o bunları kimseye söylemiyor, sadece hatıra
defterine yazıyordu.
Peş peşe deneylerin sürdüğü bir gün asistanı “ Artık bu
işten vazgeçsek!” deyiverdi.
“Niçin” diye sordu Edison.
“Çünkü, şu ana kadar iki bin deney yaptık ve hepsinde de
başarısız olduk!”
“Hayır, başarısız olmadık, yapmamamız gereken iki bin şey
öğrendik” diye cevap veren Thomas Edison aslında diyerek başarısız olmakla
başarısız deneme yapmak arasındaki ince farka vurgu yapmıştır.
Lezzetten girdik başarı hikayesinden çıktık . J
Haa unutmadan böreğin yanına turşu isteyin mutlaka !!! J
Afiyet olsun!!
Bloguma abone olmayı, yazımı beğenmeyi ve sosyal medya
hesaplarınızda paylaşmayı unutmayın J


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder