12 Ocak 2017 Perşembe

Levent Börekçilik ADANA

Herkese Merhaba,
%100 Meyve Suyu ürün değerlendirme yazıma dönüşleriniz için çok teşekkür ederim. Ayrıca istatistiklere baktığımda Slovakya ve Amerika’dan da yazımın görüntülendiğini gördüm ve beni ayrıca mutlu etti. Slovakya ve Amerika’ya selamlar.

Ülkemizde yaşanan olaylar tadımızı kaçırıyor bunu inkar edemeyiz.
O yüzden 2017’nin ikinci haftasında lezzetli bir başlangıç yapmak istedim. Sizi Levent börekçiliğe götürüyorum. Adana’da su böreği nerede yenir? Sorusunun cevabını size veriyor kesinlikle..
1968 yılından bugüne babadan oğula geçen ustalıkla, çıtayı her gün yükseltmiş Levent Börekçilik. Yıllardır aynı köşe başında hizmet veren Levent Bey’in yaptığı böreklerin lezzeti kalitesinden geliyor. 19 yıldır bulunduğu köşe başında mütevazı bir seyyar satıcı gibi görünse de müşterisinin miktarını anlamanız için kasanın yanındaki sıra kartlarından birini alıp beklemeye başlamalısınız J


Yağmurlu bir havada gitmeme rağmen 33. sıra bana geldi. Şanslıydım (!) J


Böreği ağzınıza attığınızda aynı anda dıştaki çıtırlığı ve iç kısmındaki yumuşaklığı hissedebiliyorsunuz ve tabi ki peynirin tadı da size gözlerinizi kapatıp “işte buuuu!” dedirtiyor.
Böreği yedikten sonra Levent Bey ile ayaküstü çay içerken konuşma fırsatı buldum. Ayaküstü diyorum çünkü tezgâhında börek kalmamasına rağmen akın akın müşteriler gelmeye devam ediyor, kendisi de gelen müşterileri diğer şubeye yönlendirmekle uğraşıyordu.
Gelelim böreğin sırrına…
Levent Bey’e su böreğinin yenilikçilerinden biri diyebiliriz. Daha Adana’da kaşarlı su böreği yokken Levent Bey kafaya koymuş kaşarlı su böreği yapmaya ve uzun uğraşlar sonunda standart kaliteyi yakalamış. Girişimci olduğu kadar bir ar-ge uzmanı edasıyla defalarca denemeleri sonucunda yılmadan bu başarıyı elde etmiş.
Kaşarı, yufkası özel lezzeti eşsiz bu ürünü son haline getirmek için uğraşırken denemelerinde başarısızlığa uğradığında kendisini nasıl motive ettiğini sorduğumda bana tanıdık gelen bir hikâyeden ilham aldığından bahsetti.
 Edison’un ampulü bulma hikayesi..
Çoğunuz biliyordur ama belki aranızda bilmeyenler vardır diye bahsetmek isterim:
Edison 40-50 kişilik ekibiyle herkesin evinde kullanabileceği düşük maliyetli bir elektrikli lamba yapmak için yola koyuldu. Durmandan çalışıyorlardı… Edison o kadar fazla çalışıyordu ki gözleri yanıyor, dayanılmaz sancılar çekiyordu. Ama o bunları kimseye söylemiyor, sadece hatıra defterine yazıyordu.
Peş peşe deneylerin sürdüğü bir gün asistanı “ Artık bu işten vazgeçsek!” deyiverdi.
“Niçin” diye sordu Edison.
“Çünkü, şu ana kadar iki bin deney yaptık ve hepsinde de başarısız olduk!”
“Hayır, başarısız olmadık, yapmamamız gereken iki bin şey öğrendik” diye cevap veren Thomas Edison aslında diyerek başarısız olmakla başarısız deneme yapmak arasındaki ince farka vurgu yapmıştır.
Lezzetten girdik başarı hikayesinden çıktık . J
Haa unutmadan böreğin yanına turşu isteyin mutlaka !!! J
Afiyet olsun!!
Bloguma abone olmayı, yazımı beğenmeyi ve sosyal medya hesaplarınızda paylaşmayı unutmayın J
Levent Börekçilik İnstagram: @leventborekcilik
İnstagram:
@burakisaerdem
Twitter:
@burakisaerdem


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder